Ви дивилися
Каталог товарів
Клієнту
Мова:
Тема сайту:
(068) 777-22-34
Наша адреса
Вінницька область, м. Тульчин, вул. Леонтовича, 35
Телефони
Графік роботи
  • ПН-НД з 8:00 до 19:00
  • Заявки на сайті приймаються 24/7
E-mail
Перейти до контактів
0 0
Каталог
Головна
Дивилися
6
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Поради від ТехДім по вибору електричної м'ясорубки

Поради від ТехДім по вибору електричної м'ясорубки

Придбання кращої м'ясорубки - одне з найпоширеніших питань серед багатьох хазяйок.
Одні користуються по-старому бабусиною перевіреною ручною м'ясорубкою, інші купують готовий фарш. Але перші не знають, що сучасна електрична м'ясорубка щось більше, ніж прилад для подрібнення м'яса. Другі, можливо, ніколи не зіставляли цін на м'ясо і фарш, а вартість відрізняється зовсім не в ту сторону, в яку повинна. Тому краще робити свій власний фарш, а також безліч іншої смакоти за допомогою цього невитіюватого приладу. І помітимо, що кухонний комбайн хоч і дорожче, функциональнее, але ніяк не замінить наш сьогоднішній вибір.
Електрична м'ясорубка це дійсно незамінна річ в господарстві.
 

1. Потужність не головне у виборі.

Майже усі електричні прилади асоціюють в першу чергу відносно якості-потужності. І це не вірно, оскільки техніка не завжди потужніше - краще. З м'ясорубкою аналогічно, не варто вестися на барвисті цифри 2000 Вт і більше, вони зовсім не показують на хорошу продуктивність. Іноді, цифра 500 Вт на коробці означає більше, ніж ці ж 2000. Чому? Все просто, потужність буває різна. Номінальна, при якій прилад може працювати довго і старанно, а максимальна - вона вказує на роботу в переобтяженому стані. Це означає, що усі м'ясорубки мають дві потужності, номінальна вказує на продуктивність приладу в звичайному робітнику стані, максимальна - коли двигун бере на себе максимально можливі навантаження(на межі заклинювання). Цим і користуються багато виробників(купуючи дешеве, ми саме з такими приладами і стикаємося у більшості випадків). Вони красиво пишуть на коробці цифри від 1000 Вт і цим вводять в оману покупця.У результаті, нова купівля ламається вже протягом року, а гарантія, зрозуміло, на такі прилади мінімальна, і якщо вона і є, то дуже проблематична в реальності. Тому ми зараз постараємося навчити, як не вестися на гучні цифри і купити саме якість, а не уявні вигуки "продуктивного" приладу.

Правильна м'ясорубка завжди радуватиме хазяйку.

Отже, як тоді вибирати? Невже взагалі не варто зважати на потужність? Скажімо так, потрібно, але читаємо інструкції та знаходимо два показники потужності. Якщо він один, впевненості ніколи не будемо в тому, що ми справді купили (номінальну чи максимальну потужність). Але це практично лише у випадку, коли ми купуємо м'ясорубку для великої родини (або для роботи в м'ясний міні-цех) і хочемо зіставити дві моделі, що сподобалися. Тут можна лише порівняти і вибрати більш продуктивну машину. Коли ж ми купуємо класичну м'ясорубку для середньої сім'ї орієнтуємося не на потужність, а на ряд інших параметрів, які і вкажуть на правильну модель. І говорячи про потужність, вона лише вказує на продуктивність роботи, а цей параметр кожна електрична м'ясорубка несе окремо і тому краще дивитися саме на нього – продуктивність електром'ясорубки.

2. Продуктивність м'ясорубки, ось що головне.

Розглядаючи електричні м'ясорубки на прилавку супермаркету чи списках Інтернет-магазину, ми можемо легко побачити параметр продуктивності. Ось він і вкаже, наскільки прилад хороший. Якщо цей параметр дорівнює 1 кг за хвилину, це дуже слабка м'ясорубка і купувати її не варто. Коли швидкість обробки м'яса дорівнює 1.5 кг/хв (або 1-2 кг/хв), це дуже хороша модель. Вибирати щось сильніше варто, тільки якщо у вас велика родина, і всі ваші підопічні просто жити не можуть без м'яса. І пам'ятаємо, що всі м'ясорубки шумлять, тому думати про шум при виборі не треба, як запевняють деякі. Працює даний електроприлад в середньому не більше 3 хвилин на добу, а витримати підвищені вібрації протягом такого часу всі зможуть. Правда придивитися до ніжок тут можна, вони більше до шуму ставляться, ніж двигун і повинні бути гумовими, антивібраційними. Шум – це частота обертів та якість складання. Перше у всіх, потужних чи слабких приладах буквально дорівнює, і лише від останнього щось залежить. Тобто, знову повторимося, продуктивність, ось найголовніший критерій оцінки.

Ну ось, можна йти далі, але перш ніж продовжити, скажімо ще кілька слів про правильну експлуатацію м'ясорубки. Адже не всі розуміють, що м'ясо треба перед закладанням у прилад ретельно розрізати на малі шматочки, вирізати всі сухожилля, вийняти кісточки. Якщо це не зробити, будь-яка м'ясорубка зламається, нехай не одразу, але це її доля. І зовсім не правильне мислення, коли купується завжди потужний побутовий прилад для скорочення робіт з підготовки м'яса. Люди, сухожилля дуже легко намотуються на шнек і призводять до поломок, вони дуже міцні і лише великі м'ясорубки підприємств можуть справлятися з ними. Побутові прилади навіть найпотужніші не створені для ледарів, так що подумайте про наслідки вже зараз, щоб не купувати щороку новий прилад і не мучити при цьому гарантійні відділи.

3. Метал або пластик?

Наступний етап вибору, це оцінити надійність і довговічність складників. Починаючи з корпусу та закінчуючи робочими деталями. Тут важливо правильно оцінювати усі складові. Наприклад, сам корпус може бути пластиковим, це дасть легкість приладу і навряд чи знизить його міцність, адже кидатися м'ясорубкою ніхто не збирається і сучасний пластик міцний (якщо це не китайський ширвжиток). Аналогічно лоток приладу може бути виконаний з пластику, хоча тут вже краще мати метал. Він менше дряпається і чудово миється в посудомийній машині, що рідко скажеш про пластмасові лотки.
А ось внутрішні робочі деталі вже обов'язково повинні бути металевими, притому з якісної нержавіючої сталі, яка і довговічна і не вступає в реакцію з їжею. Тут ми маємо на увазі ніж, диски, шнек. Давайте розглянемо кожен елемент детальніше, оскільки вони несуть дуже високі цінності при виборі правильної м'ясорубки Adler AD 4813.

3.1. Шнек.

Шнек – це внутрішня спіралеподібна робоча частина м'ясорубки, яка спонукає м'ясо до ножів. Вона обов'язково має бути виконана з металу, але буває, що в наборі є пластиковий шнек. Коли їх два, з металу та пластику, хвилюватися не варто, другий не на заміну, він призначений для роботи з овочами, фруктами та ягодами, щоб знизити смак металу в їжі. А для м'яса завжди користуємося тільки металевими шнеками.

3.2. Перфоровані диски, решітка.

Другий робочий елемент м'ясорубки – перфорований диск чи інакше грати. Через цей елемент проходить зрубане м'ясо і від величини отворів дуже залежить. Хороша господиня завжди знає, що в господарстві потрібно мати кілька дисків: для різних страв – інший. Тому бажано вибирати м'ясорубку, де маємо одразу набір із 3 дисків. Якщо він один, не хвилюємося, їх можна купити й окремо, правда іноді це буде важким завданням, адже розміри ґрат від різних брендів можуть відрізнятися. Також не думаємо, що один диск, яким ви користувалися раніше, це ідеальний розмір. Малі отвори ідеально доречні для паштету, або пюре дитині, навіть курочка краще крутиться на фарш саме на дрібних ґратах. Великі отвори вони краще підійдуть для так званих рубаних котлет і подібних страв. Так що бажано мати хоча б два диски в наборі (а краще три), інакше покупка не нестиме весь позитив сучасної м'ясорубки. Щодо розмірів, можна не хвилюватися, вони коливаються від 3 до 8 мм і завжди йдуть як "великий", "середній" та "дрібний". І останнє, обов'язково звертаємо увагу на товщину диска, він не повинен бути надто тонким і чим грубішим, тим найкращий продукт буде на виході.

3.3. Ножі.

Залишилися до розгляду ножі, які несуть найголовнішу роль щодо продуктивності. Тільки гострий ніж буде швидко та якісно робити свою роботу і тільки якісна сталь це може собі дозволити.
Характеризуються ножі також по-різному. По-перше, ножі бувають звичайні та самозаточуючі. Перші іноді треба підточувати, інші – не вимагають цього. Що тут вибрати вирішувати вам, адже кожен тип має плюс та мінус. Перший можна заточити в будь-якому сервісі або попросити чоловіка, другий швидше за себе зносить і вимагатиме заміни. Хоча в домашніх умовах обох вистачить на довго і кожен ніж у будь-якому випадку можна легко замінити протилежним типом. Але це одна сторона класифікації, по-друге, ножі можуть мати різну кількість ріжучих кромок: найчастіше дві чи чотири. А це вже вказує на тип вихідного продукту. Якщо треба дрібніше – беремо ніж із чотирма кромками, якщо більше шматки – на дві. Вибір тут простий, вибираємо модель м'ясорубки, де в наборі обов'язково є щонайменше два типи ножів. Так ми отримаємо багатофункціональний прилад, що в якісних марках завжди і присутній.

Перфоровані диски і ножі.

Ось ми й описали три основні робочі елементи електричної (та й механічної) м'ясорубки. Але є й інші складові, той самий корпус, де ходить шнек, вхідна горловина. Ця частина м'ясорубки не менш важлива і також однозначно повинна виконуватися з якісного металу. Можна перевірити, чи легко вона від'єднується і чи можливість її мити в посудомийній машині, що дуже допоможе з доглядом. Аналогічно, треба запитати у продавця чи вивчити через інструкції у вибраних моделях, які там є з'єднання передачі руху від двигуна до шнеку. Деякі навіть відомі марки використовують для цих справ пластик, що є недоцільним для таких навантажень, адже м'ясорубка потужний прилад у будь-якому випадку. І всілякі шестерні всередині корпусу завжди повинні виготовлятися з металу, інакше більше терміну придатності прилад навряд чи прослужить.

Здавалося б, все з корпусом ясно, але дизайн, про нього забули. І тут не тільки варто думати про колір і форму, щоб вписати новий побутовий прилад в інтер'єр (хоча і це потрібно, важка м'ясорубка, і часто вона не ховається в шафу). Пам'ятаємо про ергономіку, щоб рукам було зручно і, не менш важливо, щоб миска добре підставлялася. Згадайте, як важко запхати щось для фаршу під стару ручну м'ясорубку. Пам'ятаєте? Ось-ось, нові моделі теж такі фокуси викидають і без правильної оцінки ергономічності дизайну можна пошкодувати про покупку. Але вгадавши форми, кожна жінка буде щаслива відчути велику різницю між якісним електроприладом та старою бабусиною залізкою.
За ідеєю, сказано все, принаймні головне, тепер перейдемо до інших другорядних пунктів (але вкрай відповідальних), де першим буде захист приладу.

4. Функції захисту приладу і людини.

Усі вже зрозуміли, що м'ясорубка – потужний електричний прилад, а це означає – він небезпечний. Працювати навіть із механічною м'ясорубкою треба обережно, а з електричною – вкрай уважно. І щоб не трапилося жодних нещасних випадків, важливо не тільки розуміти про небезпеку, а обрати найбезпечнішу машинку. Часто недорогі моделі ігнорують безліч параметрів, щоб здешевити прилади, а покупці їх з радістю набувають. Наприклад, низька горловина зробить м'ясорубку менше, зручніше та дешевше. Але одночасно туди випадково може зісковзнути палець, а це вам потрібно? Ні, звичайно ні, і купувати м'ясорубки треба тільки з високою горловиною, де ви власною рукою протестуєте неможливість влучення пальців до шнека. Це важливо, адже горловина є єдиним небезпечним місцем, якщо все експлуатувати правильно. Але небезпека таїться і в самому приладі, правда вона стосується тільки двигуна. Тобто маємо на увазі випадки заклинюючи м'ясорубки, коли двигун може з легкістю перегоріти. А заклинити прилад може легко, досить просто погано підготувати м'ясо (ми вже писали, що очищати від сухожиль треба обов'язково). Щоб у цих випадках ми не викинули прилад на смітник, треба купувати м'ясорубку із захистом, правда тут не все так просто. Існує три способи захисту: механічна, муфтова та електрична. Перша працює за принципом руйнування деяких з'єднувальних елементів між двигуном та шнеком. Мінус її в заміні цих частин, які треба купувати додатково (один набір повинен йти з приладом).Другий захист працює на основі спеціального муфтового з'єднання, що нагадує муфту зчеплення в автомобілі. Тобто коли шнек заклинює, муфта починає пробуксовувати і не клинити електромотор. І третій варіант, коли спеціальне термореле стоїть на двигуні та у разі перегріву відключає живлення. Зрозуміло, що саме останнє найпродуманіше і найкраще з усього, адже тут відключення відбувається не тільки в момент заклинювання, а й коли ми надто довго працюємо чи даємо високі навантаження, забуваючи, що побутова м'ясорубка не може працювати годинником без перерви (всього 10-25 хвилин, залежить від моделі). Головна перевага реле: після недовгого остигання приладу з ним можна знову працювати.
Крім теми заклинювання шнека, згадаємо про реверс. Це так званий зворотний хід м'ясорубки. Адже часто буває, коли щось там усередині зачепиться та крутити прилад відмовляється. У випадку реверсу, достатньо його ввімкнути на кілька секунд, і проблема усунена. Якщо реверсу немає – треба все розбирати та чистити. Звертаємо увагу на цю корисну функцію, адже вона іноді відсутня, хоч і рідко.
Пам'ятаємо, що безпека перш за все і якщо ви бажаєте купити м'ясорубку на довгі роки і ніколи не нашкодити собі, думаємо про все вказане кожну хвилину вибору і ніколи на цьому не економимо.

5. Додаткові насадки і функції.

М'ясорубка з множиною насадок обійдеться дорожче, але на неї завжди приємніше дивитися.

Доповнивши сказане безпекою, ми справді багато хто вже сказав, що варто знати про вибір м'ясорубки. Залишилося лише згадати про додаткові функції, які розширять функціонал приладу до розмірів того ж кухонного комбайна. Потрібні вони вам чи ні, справа кожного. Але пам'ятаємо, що будь-який додатковий функціонал підвищує ціну, правда враховуючи, що купуючи той же функціонал окремо, ми отримаємо ще більшу витрату грошей і того ж місця на кухні, можна задуматися і про розширення. Купувати повнофункціональну м'ясорубку з багатьма насадками це цілком виправдане рішення в майбутньому заощадити.

5.1. Насадка для ковбасок.

Найпоширеніша насадка, що не вимагає збільшення ціни. Адже купуючи її окремо для механічної м'ясорубки, ми витратимо копійки, так що навіть якщо ви робите ковбаски раз на рік, вибирайте цю функцію обов'язково.

5.2. Терка-ломтерізка.

Терки-ломторізки.

Розширити звичайну м'ясорубку до можливостей терки та скибки не всі виробники вирішуються, але хто це зробив – не прогадав. Адже посудіть самі, хіба ви купите окремо скибку, щоб кілька разів на рік мати гарно нарізані огірки до свята? Звісно, ​​ні, адже руками це зробити не так важко. Але купити м'ясорубку з такою можливістю не відмовиться жодна господиня, адже ціна буде трохи вище, але зате завжди можна похвалитися не тільки смачною, але красивою вечерею. Та й час заощадить вам такий девайс значно. Тому не бійтеся, вибирайте м'ясорубку з терками і скибочками, вона вам і пошаткує, і натре все що потрібно за лічені секунди в ідеальні шматочки. Головне вибирати якомога більший комплект, щоб будь-яку страву можна було зробити ідеальною, а з таким функціоналом це вдасться зробити без проблем.

5.3. Соковитискачі.

М'ясорубка та соковитискач одночасно.

Ще дуже популярна насадка - соковитискач. Її теж можна взяти на розсуд, якщо любите свіжий сік. Але пам'ятаємо, що різні моделі мають різні соковитискачі. Є насадки-соковитискачі під м'ясорубку для цитрусових, є для томатів, а є й класичні. Що вибрати? Все індивідуально, але ми рекомендували б вибирати окремо соковитискач, до м'ясорубки такий прилад все-таки мало підходить.

5.4. Які ще є насадки?

Насадок до електричної м'ясорубки існує не менше ніж до механічної. Потрібні вони чи ні, справа кожного. Найбільш затребуваними є: насадка кеббе, для печива, для формування котлет, усілякі диски під макарони, локшину, спагетті тощо. Звичайно, всі вони цікаві розробки, але й ціна такої надм'ясорубки буде на порядок вищою. Так що варто подумати, можливо такі насадки можна прикупити пізніше, окремо, або застосувати вже куплені, які однозначно повинні валятися в кухонному столику (правда вони можуть і не підійти за розміром).

5.5. Знову про насадки.

Коли м'ясорубка має ряд насадок, виникає проблема їх зберігання. Велика коробка електроприладу не вихід, вона точно не поміститься у шафі. Тому одразу замислюємося про перспективу мати все під рукою. Багато компаній роблять спеціальні шафки усередині приладу. Тобто збоку або знизу все ховається і нічого нікому не заважає, загубитися в цьому випадку чомусь немає можливості. Аналогічно, беремо до уваги можливість ховати мережевий шнур усередину, в ідеалі – якщо він згортається (як у пилососі). Адже всі ці дрібниці теж вкрай важливі для зручної експлуатації.

6. Може все ж механіка?

Класична механічна м'ясорубка.

Звичайно, механіка перевірена часом, і така м'ясорубка часто буде ще практичнішою, наприклад, якщо електрику відключили. Плюс, нею користуватися – економія коштів на електроенергію та грошей на купівлю електром'ясорубки. Але хіба може тендітна жінка крутити механіку? Ні! Це має робити чоловік, якого дуже важко допитатись допомогти на кухні. А готувати щось потрібно щодня. Тому електричний аналог повинен обов'язково бути в кухонній шафі і впевнені, що чоловіки не поскупляться, купити вам, жінки, такий подарунок (адже дарують майже для себе).
Але якщо все ж таки хочеться вибрати механічну м'ясорубку, тоді беремо в озброєння пункт три, в ньому все розписано до дрібниць, адже ножі, грати та шнек у всіх м'ясорубках однакові.

Намагаємося вибирати уважно і правильно. Тільки так м'ясорубка прослужить довгі десятиліття.

Ми перестали вибирати м'ясорубку і тепер залишилося тільки придивитися до товарів представлених на сучасному ринку. А вибір тут дуже широкий, тож кожен підбере собі той самий ідеал. Головне уважно слідуємо всім переліченим порадам. І не забуваємо, що наш сайт «ТехДім» завжди готовий допомогти порадою і ми рекомендуємо заглянути і на інші групи товарів представлених у нас!